nady

Beach house party

Publicerad 2013-09-30 06:51:00 i Allmänt, San Diego,

Igår hade Annie födelsedagsfest i sitt hus vid stranden för att fira sin 21-årsdag. Här i USA är det en viktig ålder för det är då man får börja gå ut på klubbar. Haha sent va?? Speciellt med tanke på att amerikaner får börja köra redan när de är 16 år. 
 
Här är födelsedagsbarnet :)
 
 
 
 
Senare på kvällen förflyttades festen ner till stranden.
 
 
Idag har jag pluggat hela dagen och är sååå trött. Imorgon blir det ännu mer plugg. Tänkte därför unna mig själv att titta på säsongspremiären av Revenge. Spännande! <3
 

Ett trött inlägg

Publicerad 2013-09-28 07:45:00 i Allmänt, San Diego,

Sitter för tillfället och utforskar ett datorprogram som vi ska göra uppgifter på i den ena elkraftskursen och det går sååå dåligt. Försöker googla efter hjälp men hittar ingen bra guide och det finns typ bara 4 tutorials på YouTube, så pass opoppis är denna PowerWorld Simulator. Därtill har jag exams i båda elkraftskurserna på tisdag, där vi ska lösa 4 problem på 45 minuter. Jag som gillar att ta god tid på mig på prov kommer ju bli superstressad!
 
För att tänka på något annat ett tag åkte vi ner till Las Americas idag och shoppade lite. Det är ett shoppingcenter/outlet som ligger precis vid mexikanska gränsen. Jag köpte bland annat nedanstående grejer från Forever 21.
 
 
Ääälskar verkligen shortsen till vänster. Insåg nyligen att min garderob nästan enbart består av svarta och vita kläder, så kul med lite färg. Har ju så många färgglada kläder hemma, men när jag skulle hit packade jag bara ner några enstaka basic plagg.
 
Efter detta gick jag och Kristy till Rocky's, en bar som serverar en av San Diegos bästa burgare. Nomnom!
 
 
 
Nu ska jag sova och försöka vakna tidigt imorgon för att plugga. God natt!
 
 

Fall semester

Publicerad 2013-09-24 02:01:00 i Allmänt, San Diego,

Helgen flög förbi så fort! House party och utgång i fredags, grillning vid stranden i lördags och sedan pool party i söndags. Måndagar är dock mina obligatoriska pluggdagar så har tvingat mig själv att sitta inne och nöta, trots det fina vädret :( Tänkte ta och berätta om kurserna som jag läser den här terminen, för de som är intresserade av den akademiska delen av detta utbyte. Jag läser på SDSU (San Diego State University) som är det största universitetet här i San Diego. Det finns många utbildningar och därmed många kurser att välja mellan. Dock har de inte så många energikurser som är min inriktning hemma i Sverige, så jag valde electrical engineering som min major. Eftersom jag dock har valt att inte bo vid skolan utan i Pacific Beach istället (helt klart värt), så ordnade jag mitt schema så att jag endast behöver vara i skolan på tisdagar och torsdagar och därmed har långhelgen på mig att göra roliga saker. Det är riktigt nice, men nackdelen är väl att jag fick välja bort vissa bra kurser som gick på måndagar, onsdagar och fredagar. Hur som är jag nöjd med de kurser jag till slut valde!
 
Kurserna jag läser inom electrical engineering är Electrical Energy Conversion och Power System Analysis. Den första krockar lite med saker som jag redan har läst, men går igenom lite nya grejer också. Den andra är helt ny för mig och rätt svår faktiskt. Men läraren är jättebra och gav oss till och med en extra credit för han hade så dåligt samvete över mängden plugg som kursen kommer kräva. Man tackar och tar emot haha! En credit motsvarar förresten 2 högskolepoäng och kurserna ovan, som för övrigt sträcker sig över en hel termin, är på 3 credits var.
 
Jag läser även en kurs som heter Solid Modelling, vilket är Computer- aided design och den är på 2 credits. Inte en jättesvår kurs och jag tycker det är kul att modellera, så jag är glad att jag kom in på den kursen. Den är nämligen jättepopulär så när jag skulle registrera mig var den redan full. Det man kan göra då är att man går till första lektionen och crashar kursen. Trots att det endast fanns 5 extra kursplatser och vi var ca 20 crashers, så lyckades jag få den. Weeei! :D
 
Sist men inte minst läser jag Spanska för nybörjare som är på 4 credits. Många i klassen har dock haft spanska i high school och kan redan det mesta, så jag är ju långt ifrån bäst i klassen men det har gått bra ändå hittills. Många likheter med franskan som jag kan en del av från gymnasiet.
 
Utöver detta tar jag även en surfingkurs via skolan, som jag nämnt tidigare. Den är visserligen på 1 credit, men jag tar den bara för att det är kul ;)
 
Totalt läser jag alltså 14 credits. I USA räknas 12 credits som heltidsstudier men de flesta läser mellan 12 och 15.
 
Mycket text i detta inlägg haha, hoppas ni orkar läsa. Som slutsats kan jag säga att jag gillar mina kurser. De är tillräckligt utmanande för att mina hjärnceller inte ska bli alltför slappa, men inte så pass svåra att jag måste plugga hela tiden. Gillar även campuset. Det är visserligen enormt och det tar en stund att gå mellan lektionerna, men sjukt fint! Vet ännu inte hur mycket av det jag läser som jag får räkna in i min utbildning hemma. Innan jag kom hit var jag lite stressad för det var sååååå viktigt för mig, men nu bryr jag mig inte lika mycket om det. För mig som aldrig varit på någon längre resa tidigare är det mycket mer värt att kunna träffa nya intressanta människor och uppleva nya saker! :)
 
Här är en bild jag tog på skolan :)
 
 
 

Surfing

Publicerad 2013-09-20 09:26:00 i Allmänt, San Diego,

På onsdagar går jag en surfingkurs i Mission Beach (som ligger precis bredvid PB), som man kan ta via skolan. De tidigare veckorna har vi mest gått igenom lite "surfing science" som de kallar det haha, och gjort ett simtest. Men igår var det första riktiga surfinglektionen. Jag hade visserligen redan provat en gång tidigare, men det var lika svårt ändå. Min roomie Elisabeth ville följa med och kolla, så hon passade även på att ta lite bilder :)
 
Givetvis hade vi på oss schnygga wetsuits!
 
 
 
Påväg ut till vågorna...
 
 
Blev smashad av vågorna titt som tätt.
 
 
Men jag kämpade på...
 
 
 
... och till slut lyckades jag ställa mig upp! :D
 
 
På bilden ovan är jag dock påväg att ramla bakåt hehe, men jag lyckades faktiskt flera gånger ställa mig upp och hålla balansen i några sekunder. Fast vi tog bara de små vågorna, men om några veckor kanske man kan försöka ge sig på de stora ;)
 
Fotade lite på vägen hem också :)
 
 
 
 

Sushi Monday

Publicerad 2013-09-17 08:53:00 i Allmänt, San Diego,

Detta innebär halva priset på olika sushirätter och idag käkade jag 16 bitar för typ 60 spänn! Är fortfarande supermätt, men det är bra för då sover man gott hehe ;) God natt på er!

Crayfish Party

Publicerad 2013-09-16 06:29:00 i Allmänt, San Diego,

SACC (Swedish- American Chambers of Commerce) här i San Diego anordnade en kräftskiva igår, vilket var superkul! Speciellt med tanke på att denna svenska tradition är en av mina favoriter <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Efteråt gick vi ut i Downtown på en klubb som hette Stingaree. Den var riktigt fin, men jag tror jag gillar stämningen på beachklubbarna här i PB mer :)  
 

This week

Publicerad 2013-09-13 06:50:00 i Allmänt, San Diego,

Mycket roligt har hänt denna vecka. Vi har bland annat hängt på stranden och spanat in den fina solnedgången. Det går sjukt fort för solen att gå ner, typ 10 minuter. Dygnen här är dessutom ungefär lika långa, så det blir mörkt redan vid 7-8 PM. Men det blir ju nice sen på "vintern" hehe ;)
 
 
Det var även Brazilian Day Festival här i PB i söndags, vilket var riktigt kul.
 
 
 
 
På kvällen gjorde vi sedan upp en brasa vid stranden där man även fick en utsikt över San Diegos stadsljus och det var huuur underbart som helst! Kan ibland inte fatta att jag faktiskt BOR här nu och får uppleva allt det här :D 
 
 
 

Las Vegas Part II

Publicerad 2013-09-10 00:22:00 i Allmänt, San Diego,

Väl tillbaka i Vegas gjorde vi oss snabbt redo för kvällen. På schemat stod spelning med David Guetta på en klubb som hette XS. Det ska tydligen vara en av de finaste klubbarna i Vegas och det märktes. Den låg inne i hotellet Encore som hade dekorativa möbler placerade längs väggarna, men dessa fick man absolut inte röra för då blev vakterna aaaarga haha.
 
 
 
 
Hur som kom vi dit rätt tidigt för vi ville ju stå längst fram, så vi fick vänta på David i typ 3 timmar (!!!), vilket var lite segt med tanke på att jag varit smart nog att sätta på mig ett par dödsskor aka 12 centimeters klackar. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! ;)
 
 
 
 
Han stod och spelade typ 1 meter framför oss, jag var helt amaaaaazed :D  
 
 
 
 
David passade på att posa för kameran ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick ett par snygga linnen på köpet (och jag langar återigen den mystiska blicken).
 
 
Råkade även få syn på Paris Hilton mitt i allt. Så nu kan jag kryssa för "sett en kändis" på min bucket list hehe :D
 
 
Grym kväll att avsluta Vegashelgen med! Jag tror dock att bussfärden hem (som innebar en hel del AC) gjorde mig sjuk och jag är fortfarande inte riktigt återställd. Det är svårt att försöka sitta inne och kurera sig själv när det är så fint väder :P 
 
 

Yogurtland

Publicerad 2013-09-07 08:07:00 i Allmänt, San Diego,

Tänkte bara slänga in en bild på dagens höjdare. Dubbelt så stor och hälften så dyr som hemma, gotta love America for that hehe ;)

Grand Canyon

Publicerad 2013-09-07 00:37:00 i Allmänt, San Diego,

Det har snart gått en vecka sedan förra helgen och jag har ännu inte hunnit ladda upp alla bilder haha. Men på söndagen åkte vi iaf till Grand Canyon. Det var jättehäftigt! Vi var där i 3 timmar och såg bara en bråkdel av detta stora ökenlandskap!
 
 
 
 
 
 
 
Djuren som vi såg där var typ tama och ville gärna vara med på bild :)
 
 
 
 
 
 
Efter denna utflykt bar det av tillbaka mot Vegas för en sista kväll! 

Las Vegas Part I

Publicerad 2013-09-04 08:55:00 i Allmänt, San Diego,

Gambling Capital of the World, Lost Wages, Sin City - kärt barn har många namn och jag kände att jag ville spana in denna omtalade stad i Nevadas öken. I fredags påbörjades resan och efter en ca 8 timmars lång bussfärd var vi framme. Detta var inte heller någon vanlig helg, utan det var Labor Day Weekend som är en stor högtid här i USA och som resultat var Vegas smockat med folk.
 
 
 
Fredag kväll gick vi till en klubb som hette Marquee där Armin Van Buuren spelade.
 
 
 
 
 
 
Hittade även en vimmelbild från kvällen där jag försöker langa den mystiska blicken, men ser mest trött ut haha.
 
 
På väg hem passade jag på att fota vårt fina hotell. Slott <3
 
 
På lördagen bestämde jag mig för att besöka ett casino och göra en storsatsning på 1 dollar. Resulterade i att jag vann 5 dollar! Woho! (Spelade dock sedan bort denna vinst hehe).
 
 
 
Las Vegas är fullt av jättefina och framförallt intressanta hotell. Här är bland annat New York - och Parishotellet.
 
 
 
Inte heller att förglömma den stora M&M's affären med en gigantisk godisvägg hehe.
 
 
Eftersom jag älskar filmen The Hangover var jag tvungen att besöka Caesars Palace.
 
 
 
 
En av de roligaste scenerna i filmen är när Alan frågar om Caesar verkligen hade bott där.
 
Alan: Can I ask you another question? 
Lisa: Sure. 
Alan: You probably get this a lot. This isn't the real Caesar's Palace is it? 
Lisa: What do you mean? 
Alan: Did, umm... did Caesar live here? 
Lisa: No. 
Alan: I didn't think so. 
 
HAHA garvar varje gång! Kunde därför inte undgå att fota receptionen där scenen utspelades ;)
 
 
På kvällen åkte vi runt i Las Vegas i en limo :D
 
 
Sedan gick vi och kollade på The Fountains of Bellagio!
 
 
 
 
Kvällen avslutades på en klubb som hette Pure och låg inne i Caesars Palace.
 
 
Morgonen efter vaknade vi väldigt tidigt för att åka på en dagstur till The Grand Canyon. Det får dock bli nästa inlägg :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv