nady

The latest news

Publicerad 2013-10-31 06:29:00 i Allmänt, San Diego,

Vår bil hade problem med däcken så idag fick vi en ny baby - en vit Nissan. Kändes ovant på vägarna i början, men nu älskar jag den!
 
Andra nyheten är att min kära vän Antonia är här på besök, så i helgen bär det av mot Vegas. Woho! :D
 

Canoeing the Colorado River

Publicerad 2013-10-28 08:03:00 i Allmänt, San Diego,

Precis hemkommen från helgens utflykt och är såååå trött, men har mycket kul att berätta. Som rubriken lyder var jag alltså iväg och paddlade i denna mäktiga flod. Det började i fredags då vi körde i fyra timmar från San Diego till Walters Camp där första natten spenderades. Min lilla hemlighet är att jag aldrig, vad jag kan minnas, campat eller sovit i tält. I know, låter otroligt men det har liksom inte blivit av. Nu skulle vi dessutom sova ute, så ni kan förstå att jag kände mig en aning nervös inför detta. Men att sova under stjärnhimlen var hur häftigt som helst och jag såg ett flertal fallande stjärnor. Här är min mysiga sovplats:
 
 
 
Så fort solen gick upp nästa morgon, lastade vi på alla våra grejer i kanoterna och började paddla längs floden. Här är min kanotpartner Annie:
 
 
I en kanot så sitter en person där fram och en där bak. Personen där fram ansvarar för större delen av paddlingen, medan personen där bak också paddlar men även styr kanotens riktning. Vi provade båda platserna, men insåg snabbt att det funkade bäst om hon satt fram och jag satt bak. Annie har nämligen en enorm kraft i armarna och kände att hon inte fick paddla tillräckligt när hon provade att sitta där bak, medan jag kände mig obekväm där fram eftersom jag inte kunde kontrollera båten på samma sätt.
 
Efter 7 miles (1 mile = 1.61 km) paddlade vi in till land för att äta lunch. Vi besökte även The Miners Cabin, som har en intressant historia bakom sig. För länge sen levde en man som var rasistisk och därför dödade en indian som vandrade förbi. Som följd var mannen tvungen att fly och hamnade på denna plats mitt ute i ingenstans där han byggde sig en hydda. Han skaffade sig även en mail order bride, men hon insåg snabbt att mannen var galen och ville inte leva med honom. Längs Colorado River åkte det på den tiden ett gäng ångbåtar fram och tillbaka och via en av dessa lyckades hon så småningom fly. Minns inte historiens detaljer, men något åt det hållet :)
 
 
Sedan vandrade vi upp för ett berg för att ta lite bilder.
 
 
 
 
En jobbig sak var dock att mina linser började krångla. Jag hade nämligen sovit med dem under natten och detta var ett BIG mistake. De blev torra som russin och ville ploppa ut ur ögonen varje gång jag blinkade. Enda lösningen var att ta på sig de gamla goda pilotglajjerna. Inte van vid att bära dessa utomhus, men det funkade bra förutom att jag blev bländad av den staraka solen.
 
 
 
Givetvis paddlar man i bling bling ;)
 
 
 
 
På platsen där den andra natten spenderades hittade vi en amerikansk flagga mitt ute i ingenstans. Asså de är ju överallt haha!
 
 
Vi råkade även stöta på en tarantula (varning - äcklig bild), vilket var lagom läskigt med tanke på att vi skulle sova på marken.
 
 
För att lugna nerverna bestämde vi oss för att sätta en hink över den, men på morgonen när vi lyfte hinken var spindeln borta. Den hade lyckats gräva sig ut och det enda spår den lämnade efter sig var en död skalbagge som den tuggat på. UUUUSCH!
 
Till skillnad från första natten då vi somnade till prärievargarnas harmoniska ylande, fick vi andra natten ligga och lyssna på vildåsnornas inte lika vackra skrik. Haha det lät så roligt. Men vi sov iaf gott den natten, mest för att vi var så sjukt trötta efter att ha paddlat 16 miles under dagen. Nästa morgon gav vi oss ut på floden igen.
 
 
Inte att förglömma de underbara badstunderna vi hade båda dagarna. Det var nämligen så sjukt varmt att vi inte kunde hålla oss. Vi knöt ihop kanoterna och hoppade i vattnet!
 
 
 
Efter att ha paddlat totalt 32 miles under helgen, avslutade vi resan och körde hem. Viktigt att ta coola pose pics i bilen ;) 
 
 
Jag är så glad att jag åkte på denna resa. Jag har haft sjukt kul och är även stolt över min fysiska prestation med tanke på all paddling. Har dock en rejäl träningsvärk i armar och axlar nu hehe :)
 
 

24/10

Publicerad 2013-10-25 05:06:00 i Allmänt, San Diego,

Unnade mig en fin liten efterrätt idag efter skolan. Gott! 

 
Ikväll blir det plugg, sömn och uppladdning inför helgens äventyr ute i vildmarken. Stay tuned! ;)

Julian

Publicerad 2013-10-22 09:06:30 i Allmänt, San Diego,

I lördags åkte vi på utflykt till en by i närheten av San Diego som heter Julian. Väldigt litet och mysigt ställe som främst är känt för att ha fantastiska äppelpajer.
 
 
 
Det fanns även ett gäng roliga affärer som vi flummade runt i.
 
 
Efter detta körde vi ut i naturen för att äta lunch och spana på utsikten. Det häftiga var att det var heeeelt knäpptyst och så fridfullt.
 
 
 
 
 
Dagen avslutades sedan med lite pumkin pie. Nomnom :) Nu ska jag fortsätta plugga inför min midterm i spanska imorgon. Buenas noches!
 

Beach Comber

Publicerad 2013-10-18 20:05:00 i Allmänt, San Diego,

Har jag inte berättat om detta fantastiska uteställe som alla här besöker på torsdagar? Det ligger på Mission Beach och är egentligen ganska litet, men åh så billigt! Samt bra musik, vilket är mycket essentiellt. Tacka vet jag dessa DJ:s som spelar mainstream musik som alla känner igen och kan dansa till, istället för att försöka sig på egna konstiga remixer av låtar som ingen har hört... Dock måste man vara där tidigt om man vill komma in, ty vid 9.30 bildas en riktigt lång kö à la Storstocken. Men kul var det! Idag blir det SHOPPING :D

 
 
 

Coronado Island

Publicerad 2013-10-13 08:30:00 i Allmänt, San Diego,

Coronado är en ö som ligger i San Diego County men räknas som en egen stad och kännetecknas av fina stränder och en välkänd militärbas. Kuriosa: Marilyn Monroe spelade in sin film "Some Like It Hot" här, på Hotel del Coronado. Har själv inte sett den, men kanske borde göra det nu :)
 
 
 
 
 
Ville även byta "profilbild" här på bloggen så vi körde en liten foto session med massa egopics och jag lät min inre fjortis väckas till liv. Till slut blev det den ni ser till höger. Här är de andra tre kandidaterna:    

 
 
 
 
Hmm har vi glömt något? Juste, den obligatoriska hoppbilden!
 
 
Väldigt trevlig dag :) Annars har veckan inte varit den roligaste. Har brytit med en person som stått mig väldigt nära och sånt brukar innebära en del sömnlösa nätter.
 

In the land of B&J

Publicerad 2013-10-09 08:37:46 i Allmänt, San Diego,

Saker som gör mig glad just nu:
 
- Det gick bra på mina två prov i elkraft, fick 40/40 på ena och 38/40 på andra. Hoppas på samma resultat nästa gång också!
 
- Jag har köpt glass som ska förtäras nu med detsamma. Gott!!!!
 
 
- Sist men inte minst, the Biebs har släppt en ny låt! Efter att ha teasat oss fans i flera månader är Heartbreaker äntligen ute OCH finns på Spotify. Repeat alert! ;)
 

Potato Chip Rock

Publicerad 2013-10-08 09:17:00 i Allmänt, San Diego,

Ryktet har gått runt här bland studenterna om en viss sten som ska efterlikna ett chips. Vi bestämde oss för att utforska detta så vi hittade adressen till platsen där spåret började, åkte dit och påbörjade vår hike uppför de kaliforniska bergen. Vi var även så pass rutinerade att vi åkte dit vid lunchtid, vilket innebar en vallfärd i 3 timmar under stekande sol hehe.
 
 
 
 
 
Efter en svettig vandring var vi äntligen framme. Stenen ser ut såhär från längre håll.
 
 
Ser kanske inte mycket ut för världen, men kommer man närmare kan man ta riktigt coola bilder.
 
 
 
 
 
 
 
Att ta sig ner igen tog endast 1 timme, men det var fortfarande väldigt jobbigt.
 
 
När vi kom fram kände jag mig dock så sjukt stolt! Har fortfarande träningsvärk :)
 

Entertainment Capital of L.A.

Publicerad 2013-10-06 07:01:00 i Allmänt, San Diego,

Igår vaknade vi tidigt på morgonen för åka på en dagstrip till Universal Studios i Los Angeles, som ligger norr om San Diego.
 
 
Efter att ha kört två timmar uppför Santa Ana Freeway var vi äntligen framme.
 
 
Vi började med att åka den bästa attraktionen, Transformers. Asså den var sååååå häftig! Alla 3D effekter fick det att kännas som att man faktiskt åkte runt där i filmen och slogs mot Transformers. Det var även massa vatten- och värmeeffekter.
 
 
Cecilia passade på att göra robotposen :)
 
 
 
 
Andra rides vi åkte var Jurassic Park, The Mummy, Shrek och Simpsons, samt såg en vattenshow med riktigt duktiga statister. Vi åkte även på en Studio Tour och fick se platser där olika filmer spelats in. Coolt hur de bygger upp olika byggnader och gator som egentligen bara är fasader, ty på baksidan finns ingenting.
 
 
 
Här har de byggt en tunnelbana och ett kraschat flygplan.
 
 
 
Fick även se en liten del av Wisteria Lane (gatan från Desperate Houswives), även fast bilden blev lite halvkass.
 
 
 
 
 
Innan vi åkte hem svängde vi förbi Hollywoodskylten och tog lite bilder :)
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv