nady

...

Publicerad 2013-01-29 22:41:00 i Allmänt,

För ett tag sedan snubblade jag in på en blogg som heter jagefrisk. Den handlar om Madde som vid väldigt ung ålder fick reda på att hon hade cancer. Här är en av hennes låtar som hon skrev och framförde. Har lyssnat på den om och om igen i flera veckor nu.
 
 
Idag är det mer än fyra år sedan som Madde gick bort, endast 20 år gammal. Det var länge sedan jag grät så mycket som när jag läste hennes blogg. En otroligt inspirerande människa.
 
Tänk att sådant man inte tror ska hända, sådant som inte bör hända, sker ändå för att livet är orättvist. Man vet aldrig vad som väntar imorgon, så det enda man kan göra är att ta hand om de man älskar och vara tacksam över det man har.
 

Dagens mobilspelstips!

Publicerad 2013-01-27 17:01:09 i

The Sims! Ett varierande och roligt spel.

Fördelar: Med detta spel får man möjlighet att skaffa både djur och simmar som man kan bestämma över och få utlopp för sitt eventuella storhetsvansinne.

Nackdelar: Simmarna kräver mycket tid och omtanke, vilket jag personligen inte kan ge dem under skolveckorna :(

Winter it is!

Publicerad 2013-01-26 12:49:58 i

Är hemma över helgen och här finns det sysslor som man inte är van vid hemma på Studentvägen, som exempelvis att skotta snö. Det ska jag ut och göra nu och jag tänkte även räkna detta som dagens träningspass hehe ;)

Tjena

Publicerad 2013-01-25 12:02:00 i Allmänt,

Igår blev det Stocken, igen! Inte ofta i min värld det händer att man går ut två veckor i rad. De där studierna brukar vanligtvis hålla en hemma haha. Kameran var glömd, så det blev några enstaka luddiga mobilbilder istället.
 
 
 
Jag hängde lite med en stor panda. Han hade inga vänner...
 
 
Sedan blev det en lång och extremt kall promenad hem.
 
 
Asså vi snackar riktigt många minusgrader här. Jag hade två lager byxor på mig och ändå var benen utan känsel när jag kom hem. Men vad är vinter utan kyla liksom ;)
 
 

My music history

Publicerad 2013-01-20 22:28:35 i Allmänt,

Sålänge jag kan minnas har jag spelat piano och det är bland det bästa jag vet. Nuförtiden spelar jag dock bara för nöjes skull, men i mina yngre år var jag en riktig lite pianonörd. Spelade typ 5 timmar om dagen och när jag till slut, vid 10 års ålder, fick vara med på min första tävling var jag överlycklig. Eller nja, överlycklig var jag kanske inte riktigt, utan snarare nervös så in i helvete. Minns fortfarande det skakiga ögonblicket när jag skulle upp på scenen som var enorm och tom, så när som på en schtooor flygel placerad i mitten. Jag tog mig igenom mina två stycken hyfsat bra och kände en otrolig lättnad efteråt. Jag vann inte, men som ett tack för deltagandet fick jag en T-shirt som det stod "I <3 piano" på. Haha fyndigt.
 
Jag kom nyligen att tänka på den där tävlingen och hur det var höjden på min pianokarriär. Omständigheter ändrades, jag fick problem med ryggen och piano blev snart inte längre mitt fokus i livet. Känns lite sorgligt att tänka att jag som barn spelade bättre än vad jag gör nu.  
 
Hur som helst togs det massa kort under den tävlingen och jag tyckte mig minnas att jag blev fångad på en halvkass bild någonstans. I min rastlöshet här om dagen bestämde jag mig för att googla upp denna.
 
Kan ni hitta mig? ;)
 
 
Haha yes, det är jag i den sjukt vackra rosa dräkten. Så såg jag ut år 2003. Undra vad det är jag kollar på? :D
 
 

Adertonde januari

Publicerad 2013-01-18 11:20:44 i Allmänt,

Igår bestämde vi oss för att genomföra årets första utgång, så vi drog till Stockholms nation. Trevlig kväll med trevligt sällskap!
 
 
 
Vilken blick tjejen i hörnet levererar :P
 
 
Efteråt sprang jag in på Max och köpte så mycket snabbmat att det räckte till en matlåda idag! Woho! :D
 
Tänkte fortsätta på Stockholmstemat och åka in till stan idag. Först blir det fika med Anna och Johanna och lite senare ska jag möta upp min syster. Vi tänkte vara lite kulturella och gå på något som heter NyÅrsGala 2013. Det ska tydligen ingå en trerätters middag också, and you know how much I löööve food! ;) Kram!

Tionde januari

Publicerad 2013-01-10 20:09:00 i Allmänt,

Ni vet hur alla alltid snackar om den "första" händelsen? Typ första steget, första dagen i skolan, första utlandsresan, första kyssen osv. Idag hade jag en sådan upplevelse. Jag var nere på stan tidigare och fikade med Sofie och bestämde mig för att smaka min första blåbärssemla någonsin! Den får fem av fem toasters ;)
 
 
Hör att det är fest i huset och Veronica Maggio spelas på högsta volym. Själv känner jag mig för trött för sådana munterheter ikväll, så jag täntke istället fortsätta med mitt Harry Potter- maraton. God kväll på er! :D

Maaat!

Publicerad 2013-01-09 21:24:00 i Allmänt,

Ett av mina största intressen är att äta. Det kan vara vart som helst och när som helst på dygnet, men jag är alltid redo för en portion eller två. Jag och mina vänner brukade kalla oss själva för de fyra musketörerna och jag var alltid Porthos (ni vet han som älskar mat i alla former). Haha aja, nog om det. Idag var iaf jag och Micke och käkade buffé på Dragon Palace.
 
 
 
 
Måste ju även ta kort på ställets akvarium ;)
 
 
Nu ska jag kolla på Harry Potter och halvblodsprinsen. Loving that story! :D
 

Ännu en till

Publicerad 2013-01-06 19:41:14 i

Haha den bristfälliga variationen i min tillvaro ger mig inte så många roliga bilder att ladda upp. Blir en klassisk pluggbild med datorn, miniräknaren och vattenflaskan i högsta hugg ;)

Real success is finding your lifework in the work that you love

Publicerad 2013-01-04 00:41:01 i Allmänt,

Idag har jag suttit och pluggat inför fysiktentan som vi har på tisdag. Svåra grejer det där, men rätt fantastiskt ändå hur långt man har kommit i utbildningen och inte minst hur långt man kommit i sitt liv. Spola tillbaka tiden några år och där satt en liten osäker flicka, en sen fredagskväll hemma med plugget. Hon hade ingen som helst aning om vad hon ville göra med sitt liv, men hon var fast besluten att få det där MVG:t ändå, för att ha alla möjligheter öppna.
 
När jag sitter här idag, känner jag att jag äntligen upplever det där ögonblicket, när man inser att man till fullo är nöjd med sitt liv och vet vad man strävar mot. Jag är helt säker på min utbildning, jag vet att jag en dag kommer att jobba med något jag tycker om och jag börjar se framtiden med klarare ögon, vilket ger mig mer motivation än jag någonsin känt tidigare.
 
Nu när jag ändå klarat halva utbildningen, har jag bevisat för mig själv att jag hör hemma här. Visst, det kan ibland kännas svårt och nästintill hopplöst, men desto mer värt kommer det att vara när man väl är klar. 
 
Hehe, där blev det lite pep talk till mig själv, men det kan behövas ibland :) God natt!
 
   
 

Andra januari

Publicerad 2013-01-02 13:47:16 i

Känner mig inte så kreativ idag, så jag tänkte köra några halvbra kattskämt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv