nady

Taco Tuesday

Publicerad 2013-08-30 09:06:00 i Allmänt, San Diego,

Det är en stor grej här i San Diego. Man äter tacos och sen är det fest. Har försökt ta bilder men de blir som vanligt vid sådana tillfällen av sämre kvalité haha.
  
 
 
 

Vet ni vad??

Publicerad 2013-08-26 10:09:00 i Allmänt, San Diego,

Idag var vi nere på stranden här i PB och hängde lite. Det vat sjukt nice väder och jag fick tillfälle att bättra på brännan. När jag såg att folk surfade runt bland vågorna frågade jag lite snällt om de kunde visa mig hur man gör, varefter jag fick en första lektion i denna fantastiska sport. Det var kul, men svårt! Men jag lyckades typ ställa mig upp en gång på brädan, så jag är nöjd hehe :)
 
 
Idag har vi även hunnit vara riktigt amerikanska och handlat på Walmart. Behövde massa mat + grejer till lägenheten så det tog ett tag att gå igenom affären. Nu är vi hemma igen och jag är supertrött, så jag och min nya bränna ska gå och sova. Kram :)
 
 

Life in SoCal

Publicerad 2013-08-25 07:07:00 i Allmänt, San Diego,

Denna vecka har det varit full rulle. Skolan började i måndags så vi har fått kliva upp tidigt och åka trolley från Downtown till SDSU (som skolan heter). Hittills har det dock mest varit information och allmän intro, själva lektionerna börjar nästa vecka. 
 
 
              
 
Skolans dansgrupp passade på att uppträda :)
 
 
 
Igår var vi på en tur genom San Diego och åkte bland annat till Mount Soledad, där man fick en utsikt över hela staden.
 
  
Vi åkte även till La Jolla Beach som var superfint! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag hämtade vi ut vår hyrbil, en fin liten röd Hyundai Accent. Woho! Visserligen har San Diego en hyfsat bra kommunal trafik jämfört med många andra amerikanska städer, men det är fortfarande mycket lättare att ta sig omkring om man har bil för allt ligger så utspritt. USA är verkligen bilisternas land. Många bilar på vägarna så man måste vara försiktig.
 
 
Idag flyttade vi även ut ur hostellet och in i vår lägenhet i Pacific Beach, eller PB som det kallas här. Studenter som pluggar här i San Diego bor antingen vid skolan i College Area eller i PB. Vi valde det senare för det ska tydligen vara roligast här och nära till stranden. Det gillar vi hehe :)
 
 

Padres vs. Mets

Publicerad 2013-08-18 20:05:00 i Allmänt, San Diego,

Igår var det jättevarmt här, så vi gick på promenad i och runtomkring Marina Village. Glömde dock ta solskyddskräm, så det blev en rejäl bränna på axlarna.
 
 
Detta är San Diegos Convention Center där bland annat det välkända Comic-Con arrangeras, för er som sett The Big Bang Theory hehe ;) 
 
 
 
Fredrika hade en lite bättre kamera än min iPhone :)
 
 
På kvällen gick vi på baseballmatch och såg hemmalaget San Diego Padres spela mot New York Mets. Trodde det skulle vara som brännboll, men det var rätt förvirrande faktiskt. Som tur var hade vi två amerikaner med oss som kunde förklara haha :)
 
 

First day in America

Publicerad 2013-08-17 07:07:00 i Allmänt, San Diego,

I onsdags var vi framme i San Diego efter ca 15 timmars flyg. Resan gick bra men jäklar vad segt det är med långa resor, maximal rastlöshet. Skolan börjar inte förrän på måndag så just nu glider vi mest omkring och utforskar staden. Gårdagen började med en promenad i Downtown, där vi även passade på att skaffa amerikanska nummer.
 
 
 
Sen åkte vi till Ocean Beach där jag åt mitt första amerikanska snabbmatsmål. Pommes frittarna är supergoda, men ack så feta. Hej kalorier! 
 
 
 
 
Nästa utflykt blev till Point Loma för att spana in havet och klipporna. Fiiint!
 
 
 
 
Sist åkte vi till Pacific Beach, där jag tog första havsdoppet. Det är där vi kommer att bo från och med den 24e augusti (slaggar på hostel i Downtown för tillfället).
 
 
På kvällen blev det utgång här i Downtown med några från hostellet. 
 
 
Idag har vi varit på Forever21 och shoppat. Så sjukt billigt, aaaah! Köpte två klänningar, linne, träningsshorts, väska och lite småprylar för typ 500 kr. #Lycka :D

Panta mera

Publicerad 2013-08-11 18:35:00 i Allmänt,

Man vet att man samlat på sig för många tomma flaskor när man kan betala middagen med pantkvittot hehe ;)
 

Fredag den nionde

Publicerad 2013-08-09 22:33:43 i Allmänt,

Helgen inleddes med en familjeutflykt till Högbo bruk. Vi körde minigolf (där jag inte presterade haha) och gick en prommis längs sjön. Tänk att det redan är mitten på augusti! Men det har varit en sjukt nice svensk sommar, med värme à la Medelhavet. Det gillar vi och hoppas på samma nästa år! Nu är det dock dags att börja ladda inför nästa läsår som kommer att innebära en och annan förändring :)

Berries

Publicerad 2013-08-01 14:57:27 i Allmänt,

Hittade en del i trädgården. Sååå gott med egenplockade bär. Kan typ spendera timmar ute bland buskarna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv